nyugdij(2)(960x640).jpg (nyugdíj, nyugdíjas, )
Pénzügy

Nyugdíjpénz – így érkezik meg az idén

24.hu
24.hu

2016. 01. 05. 10:10

Korábban a témában:

Decemberben mindig kicsivel hamarabb utalják a nyugdíjakat, így bizonyára sok idős olvasónk várja már nagyon a januári pénzét. Íme, hogy érkeznek az idén az utalások az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) közlése alapján: 

Készpénzfizetés esetén a kifizetendő összeget a tárgyhónap 14-éig kapja meg a posta, amely a kifizetéseket a nyugdíjasok részére eljuttatott kifizetési naptár szerinti napon teljesíti. Ezt a kifizetési naptárt a Magyar Posta Zrt. juttatta el tavaly novemberben a címzettekhez, illetve akinek idén aktuális az első nyugellátás, annak az utalvány összegének kifizetésekor adják oda az éves ütemezést.

A nyugdíjemelés idén 1,6 százalékos, melynek következtében éves szinten idén az átlagnyugdíj 24 ezerrel forinttal növekszik.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Szolnok, 2015. december 22.
Szakember dolgozik egy saját erõbõl épülõ családi házban Szolnokon 2015. december 22-én. A kormány a magánépítkezõknek is biztosítaná az alacsonyabb lakásépítési áfát, miután a vállalkozók által épített új lakásokat a parlament döntése szerint januártól 27 százalék helyett már csak 5 százalék áfa terheli a következõ négy évben.
MTI Fotó: Bugány JánosAz új CSOK-os lakásokra már a komolyabb energiahatékonysági követelmények vonatkoznak
földművelésügyi minisztérium (földművelésügyi minisztérium, )A brókerbotrányban egy másik FM-es cég is bukott százmilliót