Pénzügy

Többletpénzt kaphatnak a belföldi sofőrök

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 12. 29. 17:38

A munkavállalót januártól is legalább napi 500 forint napidíj illeti meg belföldi kiküldetéskor, a gépkocsivezetők napidíj-átalányt kaphatnak, amelynek összege háromezer forint.

Jelenleg a napidíj az élelmezéssel kapcsolatos többletköltséget fedezi, a Magyar Közlönyben megjelent új rendelet viszont egyszerűen csak többletköltséget említ. Emiatt kimaradt az az előírás, hogy ha a szálloda számla a kötelező reggeli árát is tartalmazza, akkor 20 százalékkal csökkenteni kell a napidíjat.

Változatlan maradt az a szabály is, ha a rendszeresen kiküldetést teljesítő munkavállalónak a munkáltató havi átalányt állapíthat meg. Ennek az összegét az egy napra megállapított napidíj-átalány és a havi átlagban kiküldetésben töltött naptári napok figyelembevételével kell meghatározni.

Eddig nem létezett, új előírás vonatkozik – a hat órát meghaladó kiküldetés esetén – a belföldi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatottakra. Számukra a napidíj-átalány háromezer forint, feltéve, hogy a munkáltató – a kiküldetés többletköltségeire tekintettel – más juttatást nem ad nekik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.