Pénzügy

Felcsúton konferencia-központot is akartak építeni a tao-ból

A napokban került fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjára a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 2015-2016-os szezonra vonatkozó sportfejlesztési programja – figyelt fel rá az mfor.hu. Ebből pontosan kiderül, mire is szerettek volna közpénznek nem minősülő közpénzt, vagyis a látvány-csapatsport-támogatásra a cégek által felajánlható társasági adót (tao) költeni.

A felcsúti akadémia egyébként 4,5 milliárd forintos bevételt tervezett idénre ezen a címen, de a Magyar Labdarúgó Szövetség mindössze 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá – írta a portál múlt héten. (De így is Felcsúton akasztották le megint a legnagyobb támogatást.)

A “Sportkomplexum” egy háromütemű projektet takar egyébként, amely fedett sportlétesítményt és konferencia-központot is magába foglal.  A sportfejlesztési program szerint a konferencia-központ nemzetközi színvonalú lenne, egy nagy és egy kis előadóteremből, tárgyalóból és előcsarnokból állna, plusz a kiszolgáló helyiségekből. S mindezzel a térség fejlődését kívánták volna ösztönözni.

A sportfejlesztési program a személyi jellegű ráfordításokat is részletesen kifejti – ha kíváncsi ezekre is, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik