széchenyi kártya (Array)
Pénzügy

Kavosz: januártól kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya feltételei

24.hu
24.hu

2015. 12. 16. 10:32

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, egy-egy hitelterméknél ez több mint 100 ezer forint megtakarítást is jelenthet, amelyet a vállalkozások további fejlesztésekbe, árukészletük bővítésére, adott esetben további munkavállaló felvételére tudnak felhasználni - közölte a programot működtető Kavosz Zrt.
Korábban a témában:

A tájékoztatás szerint 2016. január elsejétől a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelnél már a teljes hitelösszegre jár a kezességi díjtámogatás, a Széchenyi Forgóeszközhitel kamattámogatásának mértéke az eddigi 2 százalékról 3 százalékra emelkedik, a Széchenyi Beruházási, Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező Hitelek 5 százalékos mértékű kamattámogatását és a kezességi díjtámogatását a továbbiakban az állam a teljes futamidőre biztosítja a vállalkozások számára.

Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója a közleményben felidézte, hogy már az idén is több könnyítést vezettek be. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető keretösszegét 50 millió forintra emelték, megteremtették a két folyószámlahitel-konstrukciókon belül a bankváltás lehetőségét, a 25 millió forint összegű hitel igényléséig már elegendő egy teljes lezárt éves gazdálkodói múlt, valamint az Agrár Széchenyi Kártya keretében a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett vállalkozások a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén költségmentesen – kamat és egyéb díj, költség nélkül – juthatnak kedvező finanszírozási lehetőséghez.

Eredmények eddig

A Kavosz adatai szerint eddig mintegy 1490 milliárd Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt folyósítottak a vállalkozások részére, 222 ezer hitelszerződést kötöttek, 10 milliós hitelkeretnél az állami támogatás több mint 450 ezer forint. Egy 50 millió forintos hitelnél a kezesi díjtámogatás 2016. január elsejétől a 25 millió forint feletti részre történő biztosítása az érintett vállalkozás számára 140 ezer forint megtakarítást jelent a többlettámogatás révén.
Eddig több mint 1500 vállalkozás kötött Széchenyi Forgóeszközhitel-szerződést, a kihelyezett hitelállomány 17,4 milliárd forint.

A Széchenyi Forgóeszközhitel kamata éves nettó 4,35 százalék, amely a kamattámogatás emelésének köszönhetően 3,35 százalékra csökken a 2016. január 1-től szerződő ügyfeleknek. Ez egy 10 millió forintos hitelnél éves szinten 100 ezer forint megtakarítást jelenthet. A legtöbb vállalkozás 5, 10 vagy 25 milliós hitelt igényel, az átlagos hitelösszeg 11,4 millió forint ebben a konstrukcióban.

Az 5 százalékos kamattámogatás kiterjesztése teljes futamidőre egy átlagosnak tekinthető, 30 millió forint hitelösszegű, 10 éves futamidejű Széchenyi Beruházási Hitel esetén a teljes futamidőre 3,8 millió forint, a kezességi díjtámogatás kiterjesztése pedig további mintegy 500 000 forint megtakarítást jelent a vállalkozás számára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.