Pénzügy

Csúnyán lepadlózott a forint

arfolyam(210x140).jpg (Array)
arfolyam(210x140).jpg (Array)

Csak fillérekkel mozdult el a forint árfolyama csütörtök reggelre előző esti jegyzéseihez képest a nemzetközi devizapiacokon. Ami azt jelenti, hogy a szerda esti zuhanást egyáltalán nem bírta kiheverni.

Az euró reggel 7 óra tájban szerda esti kurzusán, 316,15 forinton forgott és nem változott a frank és a japán jen jegyzése sem, a svájci valutát 291,75 forintért, a jent 2,3614 forintért adták. A dollár 40 fillérrel 287,32 forintra gyengült.
A Portfolio.hu szerint egyre többen számítanak a forint gyengülésére, ráadásul a szerdai nagy esés után technikailag sem néz ki szépen a forint. Vagyis már nem is arról van szó, hogy jöhet a 320 forintos euró, hanem ennél is rosszabbról.

Középtávon a 326-os árfolyam sem elképzelhetetlen, ami már majdnem történelmi mélypontot jelentene a forint szempontjából.

A portál szerint egyébként látszólag semmi nem indokolja a zuhanást. Hacsak az nem, hogy hosszabb távon az MNB-nek nem biztos, hogy ellenére lenne a gyengébb forint. Másrészt az MNB oldaláról az utóbbi hetekben több olyan nyilatkozat is elhangzott, mely szerint a decemberi kamatdöntő ülés alkalmával jövő kedden további nem konvencionális eszközök bejelentése is várható.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik