Pénzügy

22 ezer NAV-os parázik, hogy mi lesz az átállás után

nav (Array)
nav (Array)

A keddi parlamenti döntés alapján az adóhivatalt betagozzák az NGM-be. Gyakorlatilag államtitkárság lesz a NAV eddigi legfelsőbb szervéből, a központi hivatalból, innen fogják irányítani az adóhatóságot.

A hvg.hu értesülései szerint Tállai András, aki nagy valószínűséggel az adóhatóság új vezére lesz, nem számol majd az elnöki jogkört jelenleg (Vida Ildikó nyári lemondása óta) gyakorló elnökhelyettes, Varga Árpád munkájával az adóhivatalban. A lapnál úgy tudják, hogy egy másik elnökhelyettes is szedheti a sátorfáját.

Van egy olyan pletyka is, hogy Orbán Viktor jó barátjának, Mészáros Lőrincnek az egyik ismerőse is aspirálhat egy NAV-os felső vezetői posztra.

A hivatalban óriási a feszültség és a bizonytalanság a 22 ezer fős szervezetben. Mivel a regionális igazgatóságokat megszüntetik, emiatt 160 vezetői pozíció szűnhet meg pár héten belül. És még nem tudni, kik lesznek a megyei vezetők. A beosztottak pedig amiatt aggódhatnak, hogy az új szervezeti felállás miatt megváltozik-e a munkahelyük fizikailag, kell-e pl. jóval többet utazniuk, mire beérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik