Pénzügy

Együtt: az adófizetők kárára gazdagodik Schmidt Mária és családja

schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
Az Együtt hűtlen kezelés és tiltott állami támogatás gyanújával feljelentést tesz a BIF Nyrt. részvényeinek Schmidt Mária cégének történő eladása miatt. A párt szerint pályázat és versenyeztetés útján kellett volna értékesíteni a részvényeket.

Az állam pályázat és versenyeztetés nélkül adta el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) részvényeinek 5 százalékát Schmidt Mária leendő kormánybiztos és családja cégének – írta a hvg.hu. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az eset nem csupán Schmidt Mária közfunkciói miatt pikáns, hanem azért is, mert ezen részvényeket a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal szerezte meg az állam 2011-ben. Schmidt a lapnak nem nyilatkozott, a cég ügyeit intéző lánya viszont tagadta, hogy ez a törvények által tiltott állami támogatás lenne. Az állami vagyonkezelő szintén sikeresnek tartja a tranzakciót.

Az Együtt szerint ismételten az történik, hogy fideszes haverok zsebét tömik ki a magyar adófizetők kárára. Schmidt Mária Orbán Viktor lelkes támogatója, aki a Terror Háza vezetése után hamarosan kormánybiztosi pozíciót viselhet majd. Az Együtt elfogadhatatlannak tartja a verseny és a pályáztatás elmaradását és Schmidt Mária ilyen jellegű megjutalmazását.

Az Együtt mindennek értelmében feljelentést tesz hűtlen kezelés és tiltott állami támogatás miatt, mert pályázat és versenyeztetés útján kellett volna értékesíteni a részvényeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik