Pénzügy

A Waberer’s zártkörű részvénytársasággá alakul

waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )

Miután a társaság vezetése úgy döntött, hogy korábbi terveikkel szemben mégsem mennek a tőzsdére, várhatóan zártkörűvé alakítják a nyilvánosan működő részvénytársaságot.

A Waberer’s International Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Nyrt.) december 17-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen döntenek a társaság működési formájának zártkörűen működő részvénytársasággá történő visszaalakításáról – a meghívó a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján jelent meg hétfőn.

A működési forma és a név módosítása mellett a közgyűlés dönt a társaság részvényeinek levételéről is a BÉT terméklistájáról.

A nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer’s részvényeit október 6-án vezették be a tőzsdére. Mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság volt, az első kereskedési napot nem határozták meg, vagyis a részvényekkel még nem kereskedtek.

A társaság november 10-én közölte, hogy az igazgatóság az aznap megtartott ülésén áttekintette a társaság nyilvános részvénykibocsátására irányuló terveit és úgy döntött – a jelenlegi piaci körülményekre tekintettel – elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik