Pénzügy

A bankok erős karácsonyi szezont várnak idén

budapesti karácsonyi vásár (budapesti karácsonyi vásár)
budapesti karácsonyi vásár (budapesti karácsonyi vásár)

A tavalyinál is erősebb karácsony előtti szezonra számítanak a bankok a fogyasztási hitelezésben – írta a Világgazdaság pénteken.

A lappal az OTP Banknál azt közölték, mivel az áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsönöknél egyértelműen az év végi két hónap a legerősebb, az idén is fokozott hiteligénylési aktivitásra számítanak ebben az időszakban.

Kilőhet a fogyasztási hitelek forgalma

A K&H Bank szerint november-decemberben átlagosan 25-30 százalékkal is megnőhet a fogyasztásihitel-termékek igényléseinek száma, illetve a hitelkártyával végzett vásárlási tranzakciók darabszáma is.

A tavalyi év vége sikeres volt a fogyasztási hitelek szempontjából, az idén további emelkedést várnak – közölte a CIB a Világgazdaság érdeklődésére. Növekedést vár a lap összeállítása szerint a Budapest Bank és az Unicredit is.

A jegybanki statisztikák szerint tavaly október és december között személyi kölcsönből összesen 29,99 milliárd forintot helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, csaknem másfélszeresét az egy évvel korábbinak. Jelentős, több mint 21 százalékos bővülést mutatott ki az MNB az áruvásárlási hiteleknél is – idézi fel a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik