Pénzügy

A NAV fogja kifizetni az Astra biztosító károsultjait

24.hu
24.hu

2015. 11. 03. 11:31

A kormány segít a csődbe ment román Astra Biztosító károsultjain, akik az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót – erről a nemzetgazdasági miniszter nyújtott be módosító javaslatot az Országgyűlésnek.

A csődbe ment Astra Biztosító nem fizette vissza az ügyfeleknek a pénzt, pedig a törvény szerint, ha a biztosítási díj visszajár, akkor a biztosítónak a baleseti adót is vissza kell fizetnie.

A román Astrának mintegy 180 ezer magyar ügyfele van.

A gazdasági tárca javaslatát az Országgyűlésnek még el kell fogadnia. A tervek szeirnt a NAV fogja kifizetni a baleseti adót, az ügyfelek kérelmére.

Érdemes figyelni a fejleményeket, de mi is be fogunk számolni, hogy mikortól lehet beadni a kérelmet. Ha iktatták a kérelmet, 30 napon belül fizet a hivatal.

A román pénzügyi felügyelet (ASF) augusztus 26-án nyilvánította fizetésképtelenné a Magyarországon is működő Astra biztosítótársaságot, megvonta működési engedélyét és csődeljárást kezdeményezett ellene, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést. A társaság Magyarországon többek között kötelező gépjármű felelősségbiztosításokat kötött nagyobb számban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.