Pénzügy

A NAV fogja kifizetni az Astra biztosító károsultjait

A kormány segít a csődbe ment román Astra Biztosító károsultjain, akik az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót – erről a nemzetgazdasági miniszter nyújtott be módosító javaslatot az Országgyűlésnek.

A csődbe ment Astra Biztosító nem fizette vissza az ügyfeleknek a pénzt, pedig a törvény szerint, ha a biztosítási díj visszajár, akkor a biztosítónak a baleseti adót is vissza kell fizetnie.

A román Astrának mintegy 180 ezer magyar ügyfele van.

A gazdasági tárca javaslatát az Országgyűlésnek még el kell fogadnia. A tervek szeirnt a NAV fogja kifizetni a baleseti adót, az ügyfelek kérelmére.

Érdemes figyelni a fejleményeket, de mi is be fogunk számolni, hogy mikortól lehet beadni a kérelmet. Ha iktatták a kérelmet, 30 napon belül fizet a hivatal.

A román pénzügyi felügyelet (ASF) augusztus 26-án nyilvánította fizetésképtelenné a Magyarországon is működő Astra biztosítótársaságot, megvonta működési engedélyét és csődeljárást kezdeményezett ellene, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést. A társaság Magyarországon többek között kötelező gépjármű felelősségbiztosításokat kötött nagyobb számban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik