Pénzügy

Csak egy számot mondunk: 355 millió

mp-ipf (Array)
mp-ipf (Array)

Ennyi okostelefont értékesítettek legálisan idén júliustól szeptemberig az egész világon. Mindez egy amerikai piackutató vállalat (International Data Corporation) friss adatai alapján lehet tudni. Érdekesség, hogy a szám kicsit elmaradt a korábbi év azonos időszakához képest.

A piackutató szerint azért, mert a különböző gyártók csúcskategóriás modelljei között óriási a verseny. Ezek a modellek jellemzően kívül esnek a legszélesebb vásárlóközönség által megfizethető árkategórián.

A legtöbb okostelefont a világon a harmadik negyedévben is a Samsung értékesítette, 84,5 milliót.

Az értékesítési rangsorban második Apple, amely 22,2 százalékkal több, 48,0 millió okostelefont adott el. Részesedését ezzel 13,5 százalékra növelte 11,8 százalékról. A növekedéséhez nagyban hozzájárultak az új iPhone 6s és 6s Plus modellek, amelyek bemutatásuk első hetében 13 milliós rekordértékesítést értek el.

Az Apple amúgy is nagyon jól megy pénzügyileg mostanában. A pénzügyi évének negyedik negyedéves profitja 31 százalékkal emelkedett éves alapon, miután az iPhone-ok iránt megugrott a kereslet Kínában. A vállalat profitmarzzsa is nagyon durva, 39-40 százalékos.

A harmadik a rangsorban a Huawei volt, amely 60,9 százalékkal, 26,5 millióra növelte eladásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik