Pénzügy

Így csapjunk le az akciós kamatokra

kamat (Array)
kamat (Array)
Váratlanul pénz állt a házhoz, vagy csak vártunk a nagy lehetőségre? Ha kitartóan keresünk, mindig horogra akadhat egy-egy akciós befektetési vagy megtakarítási lehetőség.

Amit mi váratlan bevételnek vagy ajándéknak hívunk, az a bankoknál „friss pénzként” tartják számon. Ráadásul általában valamilyen akciós ajánlattal honorálják, ha náluk helyezzük el.

Az ilyen ajánlatok közül ma kitűnik az UniCredit Banké, ők kínálják jelenleg a hazai piacon a legmagasabb kamatot lakossági ügyfeleknek 3 hónapos forintbetétre. A visszavonásig érvényes akció keretében évi 3,75%-os kiemelt kamatozással köthetik le pénzüket azok az ügyfelek, akik növelik a banknál tartott megtakarításaik összegét és ez a növekmény a betétlekötés pillanatában is rendelkezésre áll. Nincs semmilyen egyéb feltétel a lekötésre, csak az „új pénz” megléte.

Még csábítóbbá teszi az ajánlatot, hogy további 0,25% kamatprémiummal 4,00%-ra növelhető a kamat, ha az ügyfél aktiválja az UniCredit Mobil alkalmazást. Ez természetesen nemcsak a kamatot növeli, de segítségével a pénzügyek is gyorsan és egyszerűen intézhetők akár okostelefonon is. A kiemelt ajánlat már 200 ezer forinttól elérhető, a maximális lekötés mértéke 50 millió forint.

Természetesen a megtakarítással nem érdemes az ölünkbe hulló nagyobb összegekre várni, hiszen például az UniCredit Bank már havi 5000 forinttól kínál rendszeres megtakarítási lehetőséget a Betétes Rendszeres Megtakarítási Program keretében. Afelől pedig senkinek ne legyenek kétségei: már ekkora összeggel is érdemes elkezdeni spórolni. Kis összegek rendszeres elhelyezésével sokat tehetünk céljaink eléréséért, és azért, hogy a váratlan kiadások ne okozzanak törést a családi költségvetésben. Az UniCredit Bank most kamatprémiummal járul hozzá az ügyfelek terveihez: évi 2%-ot kapnak a 6 hónapig a program keretében folyamatosan megtakarító ügyfelek. A termékkel így összesen évi 2,40% (EBKM 2,41-2,43%) kamat érhető el féléves időszakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik