Pénzügy

Több száz embert kirúghatnak a regionális fejlesztési ügynökségektől

Az új uniós pályázati rendszerben ezekre az intézményekre már nem számít a kormány, így bejelentették a csoportos létszámleépítést.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) szerint, az év végén 65 állás szűnik meg a Somogy, Tolna és Baranya megye önkormányzatának tulajdonában lévő társaságnál. Egy kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy a 2014–2020-as programozási időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közreműködő szervezete, azaz a pályázatok kezelője és felügyelője a Magyar Államkincstár (MÁK) lesz – írja a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, 500 ember is az utcára kerülhet a hét regionális ügynökségtől, hacsak nem találnak nekik máshol helyet az intézményrendszeren belül. A Világgazdaságnek sem a Miniszterelnökség, sem az ügynökségek nem válaszoltak.

Eddig egyedül a DDRFÜ igazgatója beszélt a helyzetről a Somogyi Hírlapban: a csoportos létszámleépítést bejelentették, de ez nem volt meglepetés az érintettek számára, hiszen tavaly év vége óta tudni lehetett, hogy a regionális fejlesztési ügynökség feladatai a 2007–2014-es időszak lezárásával véget érnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik