Pénzügy

Jól megtréfálta ez a lakáseladó a vevőit

Ki nem találja, hogy hol a legdrágább most egy panel. Biztosan Budapestre tippel, de elárulhatjuk, hogy ez nem nyert. Sőt, nem is nyugat-magyarországi az a lakás, amit a legtöbbre tart a tulajdonosa. Ha egyáltalán annyira tartja, amennyit írt.

Pörög az ingatlanpiac a Duna House jelentése szerint, a szeptember különösen jól sikerült. A Költözzbe.hu-n például 10 ezer forinttal emelkedett az eladók átlagos árelvárása négyzetméterre vetítve bő egy év alatt, így most 244 ezer forint/négyzetméter az országos átlag.

Tavaly augusztusban írtunk már egy panellegek cikket, ahhoz képest is látszik, hogy átalakulóban a piac. Megnéztük most, hogy országosan és a fővárosban melyik lakást kínálják most a legolcsóbban, és a legdrágábban a Házár Tárházban. Első ránézésre úgy tűnt, hogy ötvenszeres különbség van a két véglet között, aztán kiderült, hogy mégsem. Az ok vicces.

Először jöjjenek a legolcsóbbak, aztán a legdrágábbak.

Sárga és narancs

Nagyon vidám, színes ez a komlói, 9. emeleti 39 négyzetméteres, az eladó szerint normál állapotú lakás. Annyit tudunk meg még róla, hogy a radiátorokon van fűtésszabályozó (hogy ez pontosan mit akar jelenteni, az nem derül ki), és hogy egy tároló is tartozik a lakáshoz. A képek alapján úgy tűnik, már nem laknak benne.

narancs lakás

Áprilisban hirdették meg, 2,5 millió forintért, majd májusban lement a tulaj 2,3 millió forintra. Ez mindössze 59 ezer forint négyzetméterenként – komlói viszonylatban a kétszobás panelek átlagos árelvárásánál 18 százalékkal kevesebb.

Árverési vétel

Az 53 négyzetméteres XVIII. kerületi egy plusz két félszobás lakás távfűtéses, 22 napja árulják, fotó nincs róla. Azt írják még, hogy a szigetelés teljes értékű. Bővebb információ az árverési oldalon, amihez ajánljuk cikkünket is, amiben részletesen leírtuk, mit kell tudnia annak, aki ilyen lakást vásárolna.

Azt írják, az ingatlan értéke 7,2 millió forint, de 5,04 millióért megvásárolható. Akinek sikerül megcsípnie ilyen áron, az kevesebb, mint a feléért juthat hozzá, mint amennyit egyébként az eladók most átlagban kérnek a háromszobás panelekért a kerületben.

Hétfőn hirdették meg

83 négyzetméteres, 2,5 szobás újlipótvárosi panel a másik véglet, ahogy írják, nagypolgári házban, kitűnő állapotban. A képek alapján valóban gusztusos lakásról van szó, és egészen frissen, hétfőn reggel hirdették meg. Ügyvédi irodának is ajánlják.

10.05. hétfői lakás

38 millió forintot kérnek érte, ami négyzetméterre másfélszer annyi, mint amennyit a többi eladó óhajt a háromszobás XIII. kerületi paneljáért. Igaz, a lakás sem átlagos.

Huncut nulla

2,5 szobás debreceni 61 négyzetméteres lakás, 107,9 millióért – ez volt a legdrágább ajánlat, amit most panel alatt a Költözzbe.hu-n találtunk. Nagy várakozással kezdtük el nézni a képeket. Hát, nem ezt vártuk.

10.05. nulla lakás

Aztán megnéztük az ártörténetet, és már mindent értettünk. Miközben 10,9 millió forintról le akarták vinni az ajánlatot, becsúszhatott egy nulla. Szóval valószínűleg 10,79 milliót akar kapni a tulajdonos.

Balatoni

A bakizó helyére így egy siófoki panel kerül, 70 négyzetméteres, 3 szobás, 2 fürdőszobás, tágas, a tóra néző erkéllyel, a házban wellness-részleggel, portaszolgálattal, közvetlenül a Balaton partján. Igen, ez pazar, a pár fotó alapján is.

10.05. balatoni lakás

Az ár is ehhez mért, 39,9 millió forint, négyzetméterre több mint háromszor annyi, mint az átlagos háromszobás kínálati ár a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik