Pénzügy

Fontos levele érkezhet a napokban

postas(210x140).jpg (postás)
postas(210x140).jpg (postás)

2015. szeptember 29-ig 1 millió 450 ezer forint alapú és devizában törlesztett hitelelszámoló-levelet adtak postára a pénzintézetek – tudatta a Magyar Posta.

Ebből 922 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek, 171 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhető, így azokat visszakézbesítette a Magyar Posta a feladóknak. Mintegy 350 ezer küldemény feldolgozása, illetve kézbesítése folyamatban van.

A kézbesített levelek kétharmadát háznál, vagyis a címzés helyén, míg egyharmadát a postákon vették át az ügyfelek.

Így érkezik az elszámolólevél

A jogszabályi előírások alapján, az ajánlott-tértivevényes levelek esetében a Magyar Postának a levél felvételét követő harmadik munkanapig kell a küldemények 85 százalékának, a feladást követő ötödik munkanapig pedig a küldemények 97 százalékának kézbesítését megkísérelnie. Amennyiben a levelet nem sikerül háznál, vagyis a címzés helyén kézbesíteni, akkor a kézbesítési kísérlet napját követően 10 munkanapig a posta a címhez tartozó illetékes letéti postán tartja a küldeményt. Ha a címzett ezt követően sem jelentkezik a küldeményért, akkor a posta visszaküldi a levelet a feladónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik