Pénzügy

Bridge Budapest: lehet úgy is vállalkozni, hogy mellette nyugodtan aludjon az ember

Vajon hány vállalkozó van Magyarországon, aki szívesen és őszintén mesélne a biznisze indulásáról? A Bridge Budapest őket keresi, hogy most induló kezdeményezésükben megmutathassák, itthon is érdemes vállalhatóan vállalkozni.

“Van egy városi legenda, miszerint sose kérdezz egy vállalkozót az első milliója történetéről, mert nem biztos, hogy büszke rá és szívesen elmesélné. Mi viszont hiszünk abban, hogy sok olyan vállalkozó van Magyarországon, akinek van mire büszkének lennie és fontos, hogy elmesélje a történetét. Az a tapasztalatunk, hogy a többségük egyedül érzi magát, azt hiszi, hogy fehér holló” – mondja Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

Múlt heti konferenciájukon a Bridge Budapest alapítói mondták el, miért éri meg nemcsak az országnak, de a vállalkozóknak is úgy vállalkozni, hogy már azt a bizonyos, legnehezebben megszerezhető első millió történetét se kelljen titkolni. A CEU Business Schoollal és a Transparency Internationallel közösen indított mozgalmukkal arra hívják fel a figyelmet, hogy a vállalkozók miként alakíthatják a társadalom sorsát, az ország jövőjét.

Most felhívást tesznek közzé, melyben arra kérik őket: meséljék el az első milliójuk történetét.  Azt szeretnék, hogy a transzparens vállalkozások története önbizalmat és inspirációt adjon mindenkinek: lehet úgy is vállalkozni, hogy mellette nyugodtan aludjon az ember. Szeretnék, ha maguk az érintettek mesélnének arról, érdemesebb a kapacitásokat a játékszabályok betartására, mint azok kijátszására fordítani. Mondják most el ők, miért tartják fontosnak, hogy kiskapuk nélkül fizessék járulékaikat, miért tartják szem előtt munkavállalóik és partnereik érdekeit is.

November közepéig várják a vállalkozóktól a történeteket, nehézségeket, dilemmákat, a jó és rossz döntéseket. A videókat az elsomilliom.hu weboldalra lehet feltölteni, ahol megismerhetjük mások történetét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik