Pénzügy

20 százalékos rezsicsökkentést jelenthet a kazánmustra

kazan(210x140).jpg (kazán)
kazan(210x140).jpg (kazán)
Ahogy közeledik a fűtési szezon, érdemes átnézetni a fűtőberendezéseket. Hamarosan szigorítások várhatóak a kályháknál is.

A szakemberek szerint minden fűtési szezon elején célszerű egy gázcirkószerelővel ellenőriztetni a kazánt. Van, aki esküszik arra, hogy folyamatos karbantartással és tisztítással a gázfogyasztás akár 20 százalékkal is csökkenthető – írta az Azénpénzem.hu. És az átnézetéssel jócskán csökkenteni lehet annak esélyét is, hogy pont a legrosszabbkor, a legnagyobb hidegben legyen probléma.

Ha probléma van, akkora, hogy le is kell cserélni a kazánt, akkor kaptak egy kis haladékot, hiszen végül 2016 július elsejéig még használatba lehet vetetni az olcsóbb, ám az új szabályoknak nem megfelelő kazánokat is.

A Portál által megszólaltatott szakember szerint egyébként a kondenzációs gázkazánárak hamarosan visszaesnek majd a mostani hagyományos kazánok áraira. Viszont a füstkivezető rendszer újjáépítése is húzós tétel, valamint a vízelvezetés megoldása. Segítség azonban elérhető, uniós támogatás vagy bankhitel formájában.

2018-tól egyébként újabb szigorítások várhatóak, a szilárd tüzelésű és az egyedi helyiségeket fűtő berendezéseknél is. Vagyis a kályháknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik