FILE - A file picture made available on 22 September 2015 show cars, mainly Volkswagen vehicles, on a public car park for employees at the Volkswagen plant in Wolfsburg, Germany, 23 October 2014. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa
Pénzügy

Az olaszok leállíthatják a Volkswagen-értékesítést

24.hu
24.hu

2015. 09. 23. 12:56

Korábban a témában:

Ha kiderül, hogy a botrány az Olaszországban értékesített VW-járműveket is érinti, leállítjuk ezek árusítását – nyilatkozta szerdán Gian Luca Galletti olasz környezetvédelmi miniszter a hvg.hu szerint. Ami hatalmas érvágást jelentene a gyárnak.

Az olasz kormány ezért a VW olaszországi igazgatóságától, valamint az Európai Környezetvédelmi Ügynökségtől (EEA) is sürgős választ vár arra a kérdésre, hogy az Olaszországban forgalomban levő járművekben is alkalmazták-e a károsanyag-kibocsátási értékek manipulációjára szolgáló szoftvert. Ugyanerre vár választ az olasz közlekedési minisztérium is.

Az olasz fogyasztóvédők nem zárták ki az olasz VW-tulajdonosok esetleges csoportos kártérítési követelését, és a valós kibocsátás ellenőrzését is szorgalmazták.

A botrány kirobbanása óta először szerdán megállt a részvényárfolyamok zuhanása, kérdés, hogy a feltételezett olasz lépés milyen hatásokat vált majd ki.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.