Pénzügy

Újra megújul a Széchenyi fürdő

széchenyi gyógyfürdő (széchenyi fürdő, )
széchenyi gyógyfürdő (széchenyi fürdő, )

Elkezdődött a Paskál fürdő fejlesztése, és a Széchenyi fürdő gépészeti korszerűsítése, a két fejlesztés együtt közel 2,6 milliárd forint – közölte az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) hétfőn az MTI-vel.

A Paskál fürdőben 1,1 milliárd forintos beruházással új, csaknem 1400 négyzetméteres fürdőépületet építenek. Ezt egészíti ki egy 900 négyzetméteres pince, és tetőterasz. A fedett földszinti részen  tanmedence, baba medence, gyógymedence, vízi-bár, és élménymedence is épül. A 2016 júniusig tartó felújítás során épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, felújítják és átalakítják a medencéket, öltözőket is.

A Széchenyiben a gépészeti korszerűsítés a hideg- és termálvizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszál. A beruházás 18 hónap alatt, folyamatos nyitva tartás mellett valósul meg.

Emlékeztetnek: a gyógyfürdő az elmúlt években három, összesen több mint 3 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át. Mindhárom korábbi nagyfelújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50-60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik