Pénzügy

A Raiffeisen veszi meg a cseh Citibankot

citibank (citibank, bankkártya, atm, pénzfelvét)
citibank (citibank, bankkártya, atm, pénzfelvét)

Az osztrák Raiffeisen bank cseh leánybankja, a Raiffeisenbank a.s. veszi át a Citibank csehországi lakossági és bankkártya üzletágát. Az üzlet lezárása 2016 első negyedévében várható. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra – írta a Reuters.

A Citigroup tavaly októberben jelentette be, hogy 11 országban, köztük Magyarországon, de például Csehországban, Egyiptomban, Japánban, Peruban és Dél-Koreában is el akarja adni lakossági üzletágát. Indoklásképpen arra hivatkozott, hogy azokra a piacokra kíván összpontosítani, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik.

Magyarországon az Erste Bank vásárolja meg a Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágát. A Citi Magyarországon továbbra is kiszolgálja vállalati és intézményi ügyfeleit és bővíti budapesti szolgáltató központját – jelentette be a két bank közösen e hónap elején. Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható a közlemény szerint.

A Citibank nem tartozik a hazai pénzpiac legjelentősebb szereplői közé, de portfóliójában sok a jól fizető lakossági ügyfél, lakossági üzletága ezért értékes a piacon. A tranzakció révén az Erste a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik