Pénzügy

Hasít a Lego, nem lehet megállítani

A Lego csoport árbevétele 18 százalékkal nőtt az idén az év első felében a tavalyihoz képest árfolyamhatások nélkül számolva, a játékgyártó cég minden régióban kétszámjegyű növekedést ért el - közölte a dán vállalat szerdán az MTI-vel.

A Lego első féléves árbevétele 23 százalékkal nőtt. Az üzleti eredmény 27 százalékkal lett magasabb.

Jorgen Vig Knudstorp, a Lego csoport elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a kiemelkedő eredmény “óriási teljesítmény, amely világszerte több mint 15 ezer Lego-dolgozó kemény munkájának gyümölcse”. Mindez azért is különösen biztató, mert a 2014-es évhez viszonyítunk, amikor a The LEGO Movie termékek sokat emeltek a vállalat teljesítményén – tette hozzá.

A régiók közül Ázsiában növekedett a Lego a legnagyobb mértékben a figyelemre méltó befektetéseknek köszönhetően – mondta a cég kereskedelmi vezérigazgatója a közlemény szerint.

A 2015-ös év első hat hónapja során az egyik legfontosabb mérföldkőnek a csehországi csomagoló üzem 50 ezer négyzetméteres bővítése számított.

Még idén megkezdődik a csomagolási tevékenység a Kínában lévő új üzemben is. A kelet-kínai Csiahszingben lévő gyártóüzem jelenleg több mint 230 alkalmazottat foglalkoztat, ez a szám várhatóan 600-ra fog növekedni 2015 végére – írják.

Mindez azért nagy szó, mert néhány éve még úgy volt, hogy csődbe megy a Lego. Azóta viszont sikeresen átpozícionálták a márkát, és most jobban virágzik a vállalat, mint valaha.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik