Pénzügy

Demján 140 milliárd forintért adta el a cégét

Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)
Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)

Mintegy félmilliárd dollárért adta el tulajdonostársaival együtt Demján Sándor a TriGranit jelentős részét, ám jól titkolóztak az érintettek, az ingatlanszakmába is csupán néhány hete szivárogtak ki hírek a bő egy éve tervezett tranzakcióról - derül ki a friss Figyelőből.

Az eladó Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén jegyzett Immofinanz AG, a vevő pedig az egyesült államokbeli székhelyű TPG nemzetközi befektetetési vállalat ingatlanrészlege. Az ügyletben nem érintett a WestEnd City Center és több más, a TriGranithoz kötődő projekt sem.

Részlet a Figyelő hetilap Demján Sándorral készített interjújából:

– Hogy érinti az ön által alapított TriGranit eladása?
– Boldog vagyok, mint ahogy egy szülő, akit a gyereke túlszárnyal. Nem az életművemet adtam el, tehát nincs okom szomorkodni, annak csak egy részétől váltam meg. Mondhatom úgy is, hogy van négy gyerekem, és abból az egyiket férjhez adtam.
– Mikor döntötte el az eladást?
– Egy évvel ezelőtt jött a megkeresés. Olyan jó ajánlatot kaptam, hogy csak a hogyan volt a kérdés. Az üzletben normális üzem adni-venni.
– Nem hezitált?
– Nagyon jó ajánlat volt. Tulajdonostársaim közül Peter Munk a korából adódóan m ár nem akart hosszú távon befektetni. A másik tulajdonos, az Immofinanz sem tervezte ezt. A hosszú távú fejlesztésekhez közös tulajdonosi akarat kell. Csányi Sándor és én akartunk még befektetéseket eszközölni, és fogunk is.
– Ezek szerint Csányi Sándor is azonnal támogatta az eladást?
– Rögtön igent mondott, hiszen nagyon jó árat ajánlottak a TriGranitért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik