Pénzügy

Liget-pénzből újítják fel Baán László szülői házát

baán lászló (Array)
baán lászló (Array)

A Városliget Zrt.-t vezető Baán László szüleinek Dembinszky utcai társasháza lett az egyik első nyertese a Városliget Zrt. pályázatának, amelyet a Városliget beépítésének népszerűsítése érdekében hirdettek meg a környező kerületekben. A cég szerint elképesztő véletlen történt, szerintük Baán László sem tudott a ház pályázatáról.

A Dembinszky utca 4. lett az egyik első nyertese a városligeti múzeumnegyednek, a VII. kerületi bérház a Liget-projektet szervező Városliget Zrt. pályázatán 1 milliós támogatást nyert. A bérházban található a Városliget Zrt.-t vezető Baán László miniszteri biztos szüleinek lakása is – írta az Index.

 

A Városliget Zrt. a tavasszal tette közzé a „Zöld a Ligeten túl” című felhívását, amelyben 1 millió forintos keretet ajánl fel VI., VII. és XIV. kerületi társasházak számára homlokzat és udvar zöldítésre. A Liget Budapest Projekt kapcsán meghirdetett pályázaton a cég honlapja szerint végül egy VI. kerületi, egy zuglói és két Dembinszky utcai pályázó nyert, egy további VII. kerületi bérház pedig különdíjat kapott.

Horn Márton, a cég kommunikációs vezetője azt mondta, az Index leveléből értesültek Baán László szüleiről, ezért nekik is ellenőrizni kellett az információ valódiságát. A pályázatra beküldött huszonegynéhány pályamunka elbírálását a Zrt. és a Főkert közösen végezte, mondta Horn, hozzátéve: biztos benne, hogy Baán László sem tudott a ház pályázatáról.

Hihetetlen véletlen

Az információt előásó Várnai László zuglói képviselő szerint nehezen hihető, hogy a Városliget Zrt.-nél nem tudtak Baán Dembinszky utcai kötödéséről, hiszen a miniszteri biztos beszélt is VII. kerületi fiatalkoráról. A gyanús pályázat azonban csak megerősíti abban, hogy az egész Liget-projekt magánérdekeket szolgál.

Várnai elmondta, hogy megközelíti a 20 ezret azok száma, akik aláírásukkal tiltakoztak a park beépítése ellen. A Múzeum-negyed ellenzői szeptember 26-án tartanak demonstrációt, amely a Parlament előtt fejeződik majd be.

A Városliget felújításáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik