Pénzügy

A milliárdos magyar üzletember eladja luxusvilláját

Thomas Peterffy (Array)
Thomas Peterffy (Array)

A Budapesten született amerikai üzletember, Thomas Peterffy tizennyolcmilliárd forintért árulja connecticuti luxusvilláját.

A most hetvenéves brókercég-tulajdonos tíz évvel ezelőtt vette a Manhattantől egyórányira lévő birtokot negyvenötmillió dollárért. A házat a XX. század elején építették, azóta kétszer újították fel. Van benne medence, kétszintes könyvtár, fedett tornácok, teraszok és természetesen szolárium is – írta a Bors.

 

Peterffy szeret lovagolni, huszonkét férőhelyes istállójában hat lovat tart. Ha mindez nem lenne elég, az egyik vendégházban három háló- és fürdőszoba szolgálja az ott-tartózkodók kényelmét, a másikban négy hálószoba található, a harmadikat irodává alakították át. Mindezt most tizennyolcmilliárd forintnak megfelelő dollárért bárki megveheti.

Peterffy, az egykori bevándorló

A milliárdos 1944 szeptemberében született Magyarországon, a szovjet csapatok bombázása idején. Egy jobb élet reményében utazott ki 1965-ben Amerikában élő édesapjához. Akkor száz dollárt kapott apjától, hogy valósítsa meg önmagát. Megtanult angolul, majd lediplomázott.

Karrierjét New Yorkban kezdte műszaki rajzolóként, majd számítógép-programozóként dolgozott. Időközben kétszer vált és három gyermeke született. Később alapította meg brókercégét, ami jelenleg több mint hatmilliárd dollárt ér.Thomas Peterffy jelenleg az Egyesült Államok 76. leggazdagabb embere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik