Pénzügy

A világ 3 leggazdagabb házaspárja

buffet (Array)
buffet (Array)

Van úgy, hogy együtt nagyobb a vagyon, mint egyedül. A jófej házaspárok együtt általában még jobb fejek.

A hipergazdag emberek párja is hipergazdag, s ha egyesítjük vagyonukat, még gazdagabbak lesznek. Bár ebből nem következik, hogy a hipergazdag házaspárok együtt annyival jobb fejek, mint amennyivel több az összesített vagyonuk, a jófej házaspárok általában sokkal többet adományoznak jótékony célra, mint külön-külön. Hiánypótló összeállításunk következik! 

1. Bill és Melinda Gates

 

Együttes vagyonuk: 85,7 milliárd dollár (elképzelhetetlenül sok forint). Bill Gates 1975-ben kezdte a hipergazdagodást, amikor megalapította a Microsoftot. Felesége 1987-ben kezdett dolgozni a cégnél, 1994-ben házasodtak össze. Három gyermekük van, akik hivatalosan is le vannak tiltva az Apple termékek használatától (hogy ez jófejség-e vagy sem, azt nem tudom eldönteni). Mindenesetre a pár dollármilliókat ad vissza a társadalomnak a jótékony célú alapítványaikon keresztül, és ez egyértelműen jófejség.

2. Amancio Ortega Gaona és Flora Perez (a Zara divatcég tulajdonosai)

A A nyilvánosságtól írtózó spanyol házaspár együttes vagyona 70 milliárd dollár. A képen látható hölgy a Zara alapítójának második felesége, a céget még az első feleségével vitte sikerre. Természetesen mindketten adományoznak, Flora asszony több emberbarát alapítvány elnöke.

3. Warren Buffett és Astrid Menks

 

Ez a cuki idős házaspár egy étteremben talákozott előszőr vagy negyven éve, ahol a hölgy felszolgáló volt. A férfi Warren Buffet, befektetőguru, a híres Berkshire Hathaway alapítója, és mai napig aktív elnöke. De van részesedése az American Express hitelkártyacégben, a Coca-Colában, a Goldman Sachsban is. Feleségének is vannak külön tulajdonrészei, így együttes vagyonukat 65 milliárd dollárra becsülik. Az ősz hajú mester idén jelentette be, hogy fő cége profitjának 85 százalékát jótékony célra fogja fordítani. Ez több milliárd dollárt jelent évente. (BI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik