Pénzügy

Kun-Mediátor: a kis károsultakon nem segítenek

kun-mediator(9)(960x640).jpg (Array)
kun-mediator(9)(960x640).jpg (Array)

Nyolcszáz ember pénzével léphetett le Marcsika. A családja ellen is vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek.

Már három hónapja nem tudni, hogy hol jár az általa megkárosított emberek pénzével Kun-Mediátor Marcsika – emlékeztet a Szoljon.hu. Dobrai Sándorné ellen április 14-én indított nyomozást a rendőrség.

Az egyik károsult, a karcagi Balog Zoltán a megyei lapnak azt mondta: hiába keresték a pártok vezetőit, a Miniszterelnökséget és a köztársasági elnököt szigorúbb szabályozást követelve, választ azóta sem kaptak. Elkeseríti őket, hogy semmilyen előrelépés nem történt az ügyükben, hiszen csaknem nyolcszáz károsultról tudnak, az összeg pedig a húszmilliárd forintot is elérheti, igaz, pontos számokat csak a nyomozóhatóság tud.

A rendőrségi tanúkihallgatások már megkezdődtek. Több károsult is beszámolt arról, hogy behívták őket a helyi rendőrkapitányságra és olyan károsultakat is beidéztek, akik nem tettek feljelentést. A károsultak egyik ügyvédje egyébként nemcsak Marcsika, hanem a család vagyonát is zároltatta, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett ellenük.

Balog szerint a kormány nem hagyhatja magára a Kun-Mediátor károsultjait, főleg, hogy a másik két nagy brókerbotrány érintettjeinek kártalanításáról már döntöttek. Sokaknak a megélhetése került veszélybe az eltűnt pénz miatt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik