Pénzügy

Jön a közigazgatási rezsicsökkenés!

rezsicsokkentes(1)(210x140).jpg (Array)
rezsicsokkentes(1)(210x140).jpg (Array)

Szeptemberig elkészül a közigazgatási rezsicsökkentés részletes javaslatcsomagja - hangzott el a vállalkozásfejlesztési tanács csütörtöki ülésén, amelynek részleteiről a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatta az MTI-t.

A közlemény szerint a tervezetben – a nemzeti konzultáció javaslatait figyelembe véve – tesznek javaslatot arra, hogy mely hatósági díjakat, illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg, ezáltal 2016 januárjától már alacsonyabb díjakat kelljen fizetniük a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak.

Emellett a tanácskozáson elmondták azt is, hogy zajlik a digitális állam kiépítése és az elektronikus ügyintézés minél több területre történő bevezetése annak érdekében, hogy az állampolgárok és a vállalkozások minél több ügyet intézhessenek otthonról.

A nemzetgazdasági miniszter elnökletével tartott egyeztetésen a kis- és középvállalkozók érdekképviseletei, a kamarák, valamint a szakmai szervezetek értesültek a legújabb a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) uniós pályázati kiírásokról.

Az érdekképviseleti fórumon Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt területként kezeli a szektor megerősödését. Az uniós források gazdaságfejlesztésre koncentrálása és a hitelprogramok segíthetik a kkv-k növekedését, a cégek adminisztratív terheinek csökkentése pedig hozzájárulhat a vállalatok hatékonyabb működéséhez – idézte a minisztert a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik