Pénzügy

Jön a fesztiválszezon, így készülj a mobilfizetésre!

mobiltárca (Array)
mobiltárca (Array)

A mobilfizetés a világ legkényelmesebb és legmenőbb dolga. Különösen egy fesztiválon, ahol csak a mobilodat kell magaddal vinned, hogy fizetni tudj a pultnál.

A mobilfizetés ma a legizgalmasabb innováció a mobil és a banki piacon. Tavalytól Magyarországon is elérhető, a Telekom volt az első, amely bevezette ezt a kényelmi szolgáltatást. Így már nem kell magadnál tartanod a PayPass bankkártyádat, vagy a fesztiválkártyát kiváltanod, hanem a mobiloddal fizethetsz. Akár egy szál fürdőnadrágban is.

A Telekom MobilTárcája egy olyan alkalmazás, amellyel egy helyre gyűjtheted a pénztárcádban hordott bank- és hűségkártyádat, és virtuális formában tárolhatod azokat arra alkalmas mobiltelefonodon. Így egyszerűen és biztonságosan, egy érintéssel fizethetsz vagy gyűjthetsz hűségpontokat, és a töltheted koncert- és színházjegyeidet, hogy már a belépés is élmény legyen. A szolgáltatás ingyenes, gyors, a használata egyszerű és biztonságos.

Aki szeretné mostantól igénybe venni a szolgáltatást, annak – ha van érintőképes okostelefonja és OTP számlája – be kell fáradnia valamelyik Telekom-üzletbe, ahol díjmentesen kicserélik a SIM kártyáját egy megfelelő típusra, majd elvégezni egy pár lépésből álló beállítást. Jó hír, hogy a rendszer fizetésre nemcsak itthon, hanem külföldön is használható, ugyanúgy, ahogy a PayPassra épülő bankkártyák is.

Ha valakinek nincs OTP számlája, és a mobiltárca kedvéért sem akar ilyet, van lehetősége meglévő, más bankszámlájához mobilfizetéses kártyát igényelnie. Információnk szerint jelenleg 13 hazai pénzintézetnél van lehetőség érintés nélküli fizetésre is alkalmas kártyát, matricát kérni. Ha ez megvan, utána kell a kártya adatait bepötyögnöd az adott mobilszolgáltató mobiltárca alkalmazásába. És már mehet is a csapatás a fesztiválokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik