Pénzügy

Interneten is lehet már volános bérletet venni

volanbusz(960x640).jpg (Array)
volanbusz(960x640).jpg (Array)

Az újítás annyit tesz, hogy online meg lehet rendelni, és ki lehet fizetni a szelvényt, azonban utána el kell menni az 5 budapesti pályaudvar valamelyikére, kinyomtatni, vagy egy pénztárba, átvenni. 

A VOLÁNBUSZ Zrt. a kor technológiai elvárásainak megfelelően folyamatosan korszerűsíti a jegy- és bérletértékesítési tevékenységét – áll a társaság közleményében. A tavalyi évben például az országos közlekedésben a mobiltelefonos menetjegyvásárlást vezették be, idén pedig a legújabb fejlesztésük, hogy már a bérletek megvásárlásánál is csökken a pénztári várakozási idő, illetve lehetővé válik a készpénz nélküli bérletátvétel, mely szerintük elsősorban a gyermekes szülők számára jelenthet könnyebbséget.

A már online is megvásárolható bérletek a budapesti autóbusz-állomásokon elhelyezett új automatákból nyomtathatók ki, vagy vehetők át a Társaság bármely pénztárában, a megfelelő azonosítók megadásával. (A bérletek biztonsági elemeket tartalmaznak, ezért otthoni nyomtatásuk nem lehetséges.)

Jelenleg az alábbi öt budapesti helyszínen található bérletnyomtató automata:

Népliget és Stadion autóbusz-pályaudvar, valamint Árpád híd, Széna tér és Kelenföld autóbusz-állomás.

A fejlesztések már ezen szakaszában több százezer bérlet megvásárlása válhat egyszerűbbé és kényelmesebbé – emelik ki a közleményben. 

Ezzel egyidejűleg szinte már valamennyi VOLÁNBUSZ állomáson elérhető bankkártyás és PayPass fizetési funkcióval bővített jegyautomata. A tervek szerint a későbbiekben az automaták a legtöbb VOLÁNBUSZ szolgáltatás megvásárlására alkalmasak lesznek.

Fent leírt új szolgáltatások a 2015. június elsejével megindult Népliget autóbusz-pályaudvar földszintjén zajló felújítási munkálatok időszakában is segítik az utasok kényelmét és teszik zökkenőmentessé kiszolgálásukat. A munkálatok alatt az állomás zavartalanul üzemel, így változatlanul elérhető marad minden VOLÁNBUSZ és Eurolines szolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik