Pénzügy

Itt az ingyenes postai csekkbefizetés

Június elsejétől ha kártyával fizetjük a csekket, akkor az már nem minősül készpénzfelvételnek, így költséget sem számítanak fel rá. Igaz, még nem mindenhol van ilyen POS-terminál.

A bankkártyás csekkbefizetés június 1-től – az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett – kártyás vásárlásnak minősül – jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár a Magyar Posta pénteki sajtótájékoztatóján.

A társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetési szolgáltatás. Június 5-éig az összesen 2700 postából és 350 mobilpostából eddig 1697 helyen 3542 új POS-t telepítettek.

Az év végéig pedig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is lehessen kártyával vásárolni. Ezzel egy évtizedes problémának vet véget végre a posta.

A kormány szerint ez egyfajta rezsicsökkentés

Németh Lászlóné szerint: a bankkártyával fizető ügyfelek a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak egy-egy befizetésnél.

Ez a lépés egyfajta rezsicsökkentés, a számítások szerint éves szinten 1,5 milliárd forint marad az embereknél, amelyet nem kell készpénzfelvételi díjként befizetni a tranzakcióknál – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik