Pénzügy

Még mindig százmilliárdnyi rezsivel tartozunk

szamla-es-csekk(210x140).jpg (Array)
szamla-es-csekk(210x140).jpg (Array)

Bár elég jelentősen, ötödével csökkent egy év alatt a rezsihátralékunk, de még így is tetemes a számlatartozások összege.

Tizenkét hónap alatt összesen 26 milliárd forinttal mérséklődött a fogyasztók rezsitartozása – tudta meg a Napi Gazdaság a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Ez azt jelenti, hogy mintegy ötödével kevesebb a hátralék, mint egy éve, mert tavaly márciusban még 120 milliárd forinttal lógtak a fogyasztók a szolgáltatóknak, most pedig már csak 94 milliárd forinttal.

Az adatsorokból az is látszik, hogy a leginkább a gázszámlák fizetésével vagyunk elmaradva, hiszen ennél a számlatípusnál 44 milliárd forint feletti a hátralékunk. Viszont egy év alatt a földgázdíj-elmaradásunkat tudtuk a leginkább csökkenteni.

A gáz- és a villanyelmaradások jelentősen, tízmilliárdos összegben csökkentek, a távhődíjhátralék másfél milliárddal lett alacsonyabb. Az adósságok negyven százalékának megfizetésére legalább egy éve várnak a szolgáltatók. A megoldás a lap szerint a családi csődvédelem lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik