Pénzügy

Jaj annak, aki az államnak tartozik

nav(2)(960x640).jpg (Array)
nav(2)(960x640).jpg (Array)

Szorul a hurok a tartozásokat felhalmozó adósok nyaka körül. A NAV például igen hamar ki tudja deríteni, van-e még olyan bankszámlánk, amin van pénz.

Az adóhatóság revizorai 2013 nyarától igen könnyen és gyorsan (akár néhány óra alatt) hozzájuthatnak a köztartozást begyűjtők banki adataihoz. Ez pedig azt jelenti, hogy hamar el tudnak jutni odáig, hogy ha van pénz valamelyik számlánkon, akkor azt késedelem nélküli beszedési megbízással terheljék meg. Vagyis leemeljék, a pénzünket a tartozásunk fejében – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

Napi Gazdaságra hivatkozva  azt is kiemelték, hogy az idei első negyedévben havonta átlagosan harmincmilliárddal növelték az állam bevételeit a NAV végrehajtói. Az adóhivatal szóvivője, Kis Péter András szerint 2015 első három hónapjában egymillió érdeklődő levelet küldött ki a hatóság a bankoknak.

És nemcsak az inkasszó eszközével élhetnek, hanem (mint erre az első negyedévben is tízezrével volt példa), a munkabérből is letiltathatják az elmaradásunkat, és az értékeinket is lefoglalhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik