Pénzügy

Egy változás, ami 12 milliárdot hagyhat a zsebünkben

Kovacs-Zoltan(210x140).jpg (Array)
Kovacs-Zoltan(210x140).jpg (Array)

A kormányszóvivő szerint legalábbis ennyivel kevesebbet kell majd fizetnünk jövőre különböző eljárási díjakért.

Nagyjából 10-12 milliárd forint értékben csökkentené a kormány a különböző eljárási díjakat, illetékeket – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A lakosság dönthetne róla

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón – a szerdai kormányülésről beszámolva – elmondta: a kormányhivatalok kapták feladatul annak megszervezését, hogy a lakosság dönthessen arról, mely eljárási díjak csökkenjenek jövőre.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kifejtette, aki dolgozott az önkormányzati világban, tudja, hogy sok olyan eljárási díj maradt a rendszerben, amelyek manapság a hivatalok működési költségeiben már benne vannak.

Ezért a kormány azt kéri a kormányhivataloktól, illetve a velük napi kapcsolatban lévő állampolgároktól: tegyenek javaslatot arra, hogy – mintegy 10-12 milliárd forint értékben – mely eljárási díjakat, illetékeket lehetne csökkenteni vagy eltörölni.

A háziorvosok és az iparűzési adó

Azzal kapcsolatban, hogy a háziorvosok jövőre mentesülhetnek az iparűzési adó alól, Kovács Zoltán elmondta: ez a döntés egy másfél éve elkezdődött folyamat része, amelynek nyomán megerősítik az egészségügyi alapellátást. Mint kiemelte, ha jól működik a háziorvosi rendszer, az nagyban segíti a kormány azon célkitűzését, hogy a ciklus végére egy-két évvel növekedjen a magyarok várható élettartama.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik