Pénzügy

Veszteséget jelentett a Tesla

tesla (Array)
tesla (Array)

Forgalmának növekedése és intenzíven emelkedő kutatás-fejlesztési költségek mellett, nagy veszteséggel zárta az első negyedévet az elektromos autókat gyártó Tesla.

Az első negyedévben a Tesla 154,2 millió dollár veszteséget könyvelt el az egy évvel korábbi 49,8 millió dollár veszteséggel szemben. Értékesítési árbevétele 52 százalékkal 893,3 millió dollárra emelkedett.

A Tesla kiadásait az elmúlt negyedévben a Model X piacra vitelének előkészítése mellett éppen a Powerwall akkumulátor telepeket gyártó üzem kivitelezési költségei emelték meg.


 

A Tesla az első negyedévben 10 ezer járművet szállított le. A Tesla idei éves terve 55 ezer jármű legyártása, ebből a második negyedévben 11 ezret készül leszállítani. Tavaly a Tesla 31 650 autót adott el a “Model S” szériából.

A harmadik negyedévben kerül piacra a Tesla új modellje, a “Model X”. A jelenlegi egyetlen gyártott modellnél, a Model S-nél alacsonyabb árfekvésű “Model 3” bemutatását 2016 márciusára, értékesítésének megkezdését pedig 2017-re tervezi a Tesla.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a negyedéves eredménybeszámolón bejelentette, hogy a múlt heti bemutatás óta a Tesla már több mint 38 ezer megrendelést kapott a megújuló energiaforrások hasznosítását forradalmasító, falra szerelhető “Powerwall” akkumulátor telepekre.

A Tesláról és a hazai lakossági napelemes piacról ebben a cikkünkben olvashat bővebben >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik