Pénzügy

Előzetesben marad Tarsoly, új vezetők a Quaestor Banknál

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Korábban az MFB-nél és a Diákhitel Központnál dolgoztak a nemrég kinevezett vezetők - írja a Magyar Nemzet.

Három hónappal meghosszabbította a bíróság a Quaestor-vezér és két társa előzetes letartóztatását. Közben a Magyar Nemzet megtudta, hogy a rendőrség által zár alá vett Quaestor Bank igazgatóságát Péceliné Morgós Katalin, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) korábbi vezérigazgató-helyettese és a Diákhitel Központ Zrt. volt felügyelőbizottsági tagja vezeti.

A Fővárosi Törvényszéken fellelhető dokumentumok szerint az új vezető kinevezését a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez kinevezett felügyeleti biztos írta alá, és ehhez a Magyar Nemzeti Bank is hozzájárult. A volt MFB-vezető mellett két igazgatósági tag érkezett a pénzintézethez, ahol április 9-én kezdhették el a munkát. Fehér József Imre a már megszűnt Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgató-helyettese volt, Tényi Attila pedig szintén dolgozott a MAG Zrt.-nél és az MFB-nél, illetőleg a Diákhitel Központnál is. A bank felügyelőbizottsága is kicserélődött, megjelent benne egy újabb volt MFB-s, Vouszka Péter.

A pénzintézet – a korábbi Credigen Bank – az MNB engedélyével tavaly év végén került a Quaestor Értékpapír Zrt. 100 százalékos tulajdonába, amelynek felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit  (PSFN) Kft. a lappal tudatta, a bank nem a felszámoló hatáskörébe tartozik. Korábban az MSZP azért kérte, hogy az államfő ne írja alá a brókerbotrányok áldozatait megsegítő törvényt, mert úgy látta, az kiveszi a Quaestor Bankot a zár alá vehető vagyonok köréből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik