Pénzügy

Az MNB felfüggesztette a TR Invesmtent kereskedését

Reszvenyek(210x140).jpg (részvények, árfolyam)
Reszvenyek(210x140).jpg (részvények, árfolyam)

Az MNB mától felfüggesztette a Trophy Investment (korábbi Biomedical) tőzsdei részvényeinek kereskedését és hatmilliós bírságot szabott ki.

Az MNB mától felfüggesztette a Trophy Investment (korábbi Biomedical) tőzsdei részvényeinek kereskedését és hatmilliós bírságot szabott ki, mivel a kibocsátó a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé a 2013. évi éves jelentését. A felfüggesztés határozatlan időre, az éves jelentés közzétételéig marad érvényben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában felfüggesztette a TR Investment Nyrt. tőzsdei kereskedését. Az intézkedés oka, hogy a társaság a jegybank korábbi felszólítása ellenére sem tette közzé a 2013. évre vonatkozó éves jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.

A jegybank döntése alapján a TR Investment névre szóló, dematerializált, 100 forint névértékű törzsrészvényeivel mindaddig nem lehet kereskedni, amíg a kibocsátó társaság nem tesz eleget ezen közzétételi kötelezettségének. Az MNB egyúttal 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a kibocsátót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik