Részvények (részvények, árfolyam)
Pénzügy

Az MNB felfüggesztette a TR Invesmtent kereskedését

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 04. 27. 12:56

Az MNB mától felfüggesztette a Trophy Investment (korábbi Biomedical) tőzsdei részvényeinek kereskedését és hatmilliós bírságot szabott ki.

Az MNB mától felfüggesztette a Trophy Investment (korábbi Biomedical) tőzsdei részvényeinek kereskedését és hatmilliós bírságot szabott ki, mivel a kibocsátó a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé a 2013. évi éves jelentését. A felfüggesztés határozatlan időre, az éves jelentés közzétételéig marad érvényben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában felfüggesztette a TR Investment Nyrt. tőzsdei kereskedését. Az intézkedés oka, hogy a társaság a jegybank korábbi felszólítása ellenére sem tette közzé a 2013. évre vonatkozó éves jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.

A jegybank döntése alapján a TR Investment névre szóló, dematerializált, 100 forint névértékű törzsrészvényeivel mindaddig nem lehet kereskedni, amíg a kibocsátó társaság nem tesz eleget ezen közzétételi kötelezettségének. Az MNB egyúttal 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a kibocsátót.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.