Pénzügy

Tovább maradhat előzetesben Tarsoly Csaba

További három hónappal hosszabbítaná meg a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek azt a tájékoztatást adta: már csak a bíróságon múlik, hogy börtönben marad-e Tarsoly Csaba, miután a Fővárosi Főügyészség tegnap indítványozta a Quaestor-vezér előzetes letartóztatásának három hónappal való meghosszabbítását.

A lap megtudta azt is, hogy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. által a társághoz kirendelt felügyeleti biztos számos Quaestor-ügyféllel felvette már a kapcsolatot miután nemrég a PSFN leállíttatta a fiókokban történő ügyfélegyeztetést.

A PSFN-nél a lapnak azt mondták, hogy az ügyfelekkel az egyeztetések immár más csatornán zajlanak. Felhívták a figyelmet arra, hogy a Quaestor-kötvényesek a megváltozott körülményekhez igazodóan hamarosan tájékoztatást kapnak a további teendőkről.

Az ügyfélegyeztetéseket követően a beérkezett adatokat a felügyeleti biztos összeveti a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. saját belső nyilvántartásaival, illetve a rendelkezésre álló értékpapírok állományával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik