Pénzügy

Quaestor-ügy: tízmilliárdos új lyukat talált az MNB

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Az ok, hogy a kapcsolt vállalkozások kötvényeseit is kártalanítani kell. Erről eddig nemigen beszélt senki.

A Quaestor-kötvényesek kártalanításáról szóló törvény szerint nem csupán a hírekben szereplő Quaestor Financial Hrurira, hanem a kapcsolt vállalkozások kötvényeseit is kártalanítják – hívta fel a figyelmet a Potfolio.hu.

Ez az a Quaestor…

Ez azért is érdekes a lap szerint, mert vannak ügyfelek, akik a cégcsoport fiókjait tovább üzemeltető anyacéggel, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel(QPT) kötöttek kötvényvásárlási szerződést. Az MNB pedig, mint már mi is írtunk róla. nem felügyeli ezt a társaságot. A lap megkérdezte ezért a felügyeletet, mi a helyzet ilyenkor.

Azt a választ kapták, hogy: „a jelenleg is folyamatban lévő eljárás feladata a tényállás felderítése és ezen belül a jogsértés kiterjedtségére (ügyfélvagyon, ügyfélszám stb.) vonatkozó információk feltárása. A vizsgálat jelen fázisában több százas ügyfélkör és mintegy tízmilliárd forintos érték került az MNB látókörébe.”

Arra a kérdésükre egyelőre nem tudott válaszolni a jegybank, mekkora lehet a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. kötvényállománya, és hogy a szabálytalanságok folytatódhattak-e a botrány kirobbanása után a cégnél. Mint megírtuk, a QPT-nél még senki nem indította el egyébként a felszámolást, így az ügyfelek kártalanítása sem indulhatott meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik