Pénzügy

Devizás tutiperek – így verik át az adósokat

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Eddig sok volt a futószalagszerűen indított eljárás. Mostanra kiderült, vannak ügyfelek, akik hiába fizettek az ügyvédnek. Perek ugyan továbbra is lehetnek, de hogy nyerni lehet-e, az már kétséges.

Az elszámolást követően újraindulhatnak a devizahiteles perek, de a jogszabályokkal a körteléggé bezárták – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu. Időközben megszületett a Kúria összefoglaló véleménye is, amelyben a semmisség lehetséges jogkövetkezményeit elemezték. Az állásfoglalás szintén nem sok jót ígér a pereskedőknek.

2012-ben így láttuk

A tutiperek egy része bedőlt

A lap szerint perek ugyan lehetnek a jövőben is, de kimenetelük csak valóban érdemi jogászi munkát befektetve lehet kedvező. Ami eddig nem feltétlenül volt jellemző, hiszen sok volt a futószalagszerűen indított eljárás, amelyeket tuti ügyként „adtak el” az ügyvédek. Pedig nem feltétlenül voltak azok.

Ennek ellenére a portál úgy érzékeli, hogy hiába égették meg magukat sokan, továbbra is bíznak a csodában.

Bukták a perre fizetett pénzt

Olvasóiktól több olyan ügyről is kaptak információt, amikor az ügyvéd nem állt a helyzet magaslatán. Volt per, amelyre 100 százalékos nyertességet ígértek a devizahitelesnek, be is szedték tőle az ennek megfelelő ügyvédi díjat is, de végül el sem indult az eljárás. A befizetett perköltség meg persze ugrott.

Egy másik ügyben meg nem ment el a tárgyalásra a megbízott jogi képviselő, és úgy tűnik, nem csak a neki fizetett díjat bukja az adós, hanem még tetemes perköltséget is a nyakába varrnak.

Ha kíváncsi rá, mit tehet hasonló esetekben az adós, illetve milyen problémák adódtak még, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik