Pénzügy

Karcagi botrány: az önkormányzat nem adott pénzt Marikának

karcag (karcag, )
karcag (karcag, )

A karcagi önkormányzat nem tartott pénzt a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél - közölte Dobos László (Fidesz-KDNP) polgármester a TV2 Mokka című műsorában péntek reggel.

Elmondta: az emberek megbíztak Dobrai Sándornéban, a Kun-Mediátor ügyvezetőjében, aki az utazási irodát vette igénybe, nem panaszkodott.

A Kun-Mediátor Kft. ellen jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával szerdán indított piacfelügyeleti vizsgálatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A cég ügyvezetője, egyben résztulajdonosa Dobrai Sándorné, aki két lányával, Krisztinával és Erikával közösen 16 évvel ezelőtt alapította meg a társaságot. A Dobrai család egy része hétfőre eltűnt.

A főként utazási irodaként működő kft. pénzváltási tevékenységet folytatott, miközben erre nem volt engedélye az MNB szerint. A police.hu-n emellett megjelent egy olyan közlemény, amely alapján többen személyesen tettek bejelentést április 14-én a Karcagi Rendőrkapitányságon, mert a vállalkozás karcagi fiókjában befektetési szándékkal elhelyezett pénzükhöz a lekötési idő lejárta után nem fértek hozzá.

A Hír24 számolt be róla, hogy kétmillió forint támogatást nyert 2014 novemberében a Nemzeti Kulturális Alaptól könnyűzenei koncertek megvalósítására a karcagi botrány főszereplőihez köthető Múzeumkert Zrt. A Múzeumkert Zrt.-ben igazgatósági tag Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő ügyvezető-tulajdonosa, két lánya pedig ügyvezető-résztulajdonos.

Dobrai Sándornét körözi a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik