Polgárőr, polgárőrség (polgárőrség, polgárőr, )
Pénzügy

Adókedvezményekkel támogatnák a polgárőröket

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 04. 17. 11:09

Az LMP felkarolta és az Országgyűlés elé terjeszti azt a polgárőrök által megfogalmazott javaslatot, amely szja-kedvezménnyel támogatná a közbiztonság erősítésében szerepet vállaló egykori rendvédelmi dolgozók munkáját.

A zöldpárt által benyújtandó törvényjavaslat szerint a szolgálati járadékos polgárőrök szja-mentességet kapnának. Ezen túlmenően azt javasolják az önkormányzatoknak, hogy a polgárőrök bérletvásárláskor helyi utazási kedvezményben részesüljenek.

Kapjanak kedvezményt, akik a közösség érdekében dolgoznak

A Lehet Más a Politika szerint a helyi közösségek biztonságához nem csupán a jelenleginél hatékonyabb rendőrségre, de aktív polgárőrökre is szükség van. Fontos, hogy az erőforráshiányos rendőrség munkáját felkészült polgárőrök segítsék. Megérdemlik szerintük, hogy munkájukat a hátrányok felszámolásával és kedvezményekkel ismerjék el.

Az LMP javaslata szerint az aktív polgárőrként tevékenykedő egykori rendvédelmi dolgozók szolgálati járadéka nem lenne csökkenthető, vagyis szja-mentességet kapnának cserébe azért, hogy tapasztalatukkal a helyi közösségek biztonságát erősítik.

Pécsen az LMP kezdeményezésére a kisgyermekesek után már polgárőrök számára is létezik kedvezményes bérlet. Úgy gondolák, itt az ideje annak, hogy ez több településen megvalósuljon. Azt javasolják az önkormányzatoknak, hogy a diákokéval és nyugdíjasokéval megegyező mértékű kedvezményt biztosítsanak a polgárőröknek, ezzel is erősítve a kapcsolatot velük.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.