Pénzügy

Adókedvezményekkel támogatnák a polgárőröket

Polgaror-polgarorseg(210x140).jpg (polgárőrség, polgárőr, )
Polgaror-polgarorseg(210x140).jpg (polgárőrség, polgárőr, )

Az LMP felkarolta és az Országgyűlés elé terjeszti azt a polgárőrök által megfogalmazott javaslatot, amely szja-kedvezménnyel támogatná a közbiztonság erősítésében szerepet vállaló egykori rendvédelmi dolgozók munkáját.

A zöldpárt által benyújtandó törvényjavaslat szerint a szolgálati járadékos polgárőrök szja-mentességet kapnának. Ezen túlmenően azt javasolják az önkormányzatoknak, hogy a polgárőrök bérletvásárláskor helyi utazási kedvezményben részesüljenek.

Kapjanak kedvezményt, akik a közösség érdekében dolgoznak

A Lehet Más a Politika szerint a helyi közösségek biztonságához nem csupán a jelenleginél hatékonyabb rendőrségre, de aktív polgárőrökre is szükség van. Fontos, hogy az erőforráshiányos rendőrség munkáját felkészült polgárőrök segítsék. Megérdemlik szerintük, hogy munkájukat a hátrányok felszámolásával és kedvezményekkel ismerjék el.

Az LMP javaslata szerint az aktív polgárőrként tevékenykedő egykori rendvédelmi dolgozók szolgálati járadéka nem lenne csökkenthető, vagyis szja-mentességet kapnának cserébe azért, hogy tapasztalatukkal a helyi közösségek biztonságát erősítik.

Pécsen az LMP kezdeményezésére a kisgyermekesek után már polgárőrök számára is létezik kedvezményes bérlet. Úgy gondolák, itt az ideje annak, hogy ez több településen megvalósuljon. Azt javasolják az önkormányzatoknak, hogy a diákokéval és nyugdíjasokéval megegyező mértékű kedvezményt biztosítsanak a polgárőröknek, ezzel is erősítve a kapcsolatot velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik