Pénzügy

Egyre több Quaestor-fiók van zárva

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Ez azért baj, mert a károsultak tanácstalanok, nem tudják, hogy ha az irodák zárva vannak, hogyan tudnának egyeztetni a céggel, és panaszt tenni, ha szerintük nem pontos a befektetésük összegéről szóló egyenlegközlés.

Quaestor-kártalanítás

Mint hétfőn hír adtunk róla, bezárt a Quaestor Báthory utcai fiókja, és még egy másik is. Azóta az oldalra számos budapesti és vidéki irodával kapcsolatban feljegyezték az érdeklődők, hogy azok zárva találhatóak. Budapesten nincs nyitva például a Lövőház utcai, a Károly körúti, a Mammutban lévő és a Duna Plázában lévő iroda, a szegediek is írták, hogy zárva találták az irodát. A veszprémi elvileg kedden már kinyit. Akik tudtak beszélni még az alkalmazottakkal, azoknak arról panaszkodtak, hogy hónapok óta nem kaptak fizetést, és ezért nem fognak kinyitni.

Nagy gond az ügyfeleknek

Az irodák bezárása pedig azért hatalmas gond, mert az ügyfelek mostanában kapják meg e-mailben (vagy levélben) a bevallottan félkész és pontatlan egyenlegközlő adatlapokat a befektetéseikről, amik ellen azonnal panaszt kell tenniük, ha nem megfelelőek. Az egyik budapesti ügyfélnek például április 20-ig adtak határidőt a levélben az egyeztetésre. Több budapesti fiókban is próbálkozott, hiába, mindet zárva találta.

De ki segít az ügyfeleknek?

A Quaestor oldalán továbbra sincs semmi információ az irodabezárásokról (és ahogy hétfőn már kiderült, telefonon meg nem lehet/nem érdemes őket hívni, mert nem tudnak információt adni).

Kerestük az ügyben a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t (PSFN) is. Telefonon nem sikerült elérnünk őket, ezért írásban is elküldtük kérdéseinket, akárcsak a jegybanki pénzügyi felügyeletnek.

Arra voltunk kíváncsiak, ilyen helyzetben ki és milyen segítséget fog nyújtani az ügyfeleknek az ügyintézéshez, ami pillanatnyilag többé-kevésbé lehetetlen. Az MNB-től csak annyi választ kaptunk, hogy forduljunk közvetlenül a PSFN-hez. Amint tőlük érkezik visszajelzés, közöljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik