Pénzügy

A Sziget Fesztiválon nem lehet a legdrágábban enni a világon

sziget-fesztival(430x286).jpg (sziget, sziget fesztivál, )
sziget-fesztival(430x286).jpg (sziget, sziget fesztivál, )

A világ fesztiváljai közül a Szigeten lehet a legdrágábban enni, írtuk korábban a Guardianra hivatkozva. De aztán kiderült, hogy mégsem a Sziget a legdrágább, mert a Guardian egy hibás számítást vett át.

A Guardian hasonlította össze a világ jelentősebb fesztiváljait, hogy mennyire költségesek a bulizóknak. Öt szempont alapján vetették össze az árakat: belépőjegy, sör, étkezés, napi költség, utazási költség. Ennek alapján az jött ki, hogy a Sziget Fesztiválon a legdrágább a fejenkénti étkezés költsége, ami 9,3 font (3800 forint) – írtuk korábban.

UPDATE!!! Cikkünk megjelenése után a Sziget szervezői jelezték lapunknak, hogy a Guardian összeállítása a No1.Currency nevű oldal hibás számításán alapult, így már nem a Szigeten a legdrágább a kaja. A szigetesek feltehetően a Guardiannak is írtak, amely javította a fenti táblázatot, így mi is javítjuk a cikket. Korábban 9,3 brit font szerepelt kajaköltségként a Sziget mellett, most csak 3,5 font (1450 forint).

A többi szám stimmel, a világ minden szempontból legdrágább fesztiválja a kaliforniai Coachella, a legolcsóbb a szerbiai Exit fesztivál. A Sziget Fesztivál az alsó középkategóriába tartozik.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik