Pénzügy

Drágán telefonálunk a szomszédokhoz képest

telefonalas(210x140).jpg (telefonálás, )
telefonalas(210x140).jpg (telefonálás, )

A szolgáltatók árainak összevetéséből az derül ki hogy Romániában, Szerbiában, de még Ausztriában is olcsóbb lehet a mobiltelefonálás, mint Magyarországon.

Hétfői hír

Az mno.hu annak járt utána, valóban drágább-e Magyarországon a mobiltelefon használata, mint a szomszédos országokban. Merthogy a kint dolgozó magyarok ilyesmikről számolnak be. Összevetésük szerint igen.

Telenor Szerbiában és itthon

A legolcsóbb csomagok között mindössze 500 forintnyi különbséget találtak (a szerb szolgáltató volt az olcsóbb), azonban emellé ráadásul több ajándékot is ajánlott a szomszédos szolgáltató, mint a hazai. És az eggyel drágább csomagnál ez még jellemzőbb volt. Egy átlagos igényre szabott csomag kint 3700 forintba kerül, míg idehaza 5900 forintba. ÉS az extrákban is még több a különbség.

T-Mobile Ausztriában és Magyarországon

Az osztrák szolgáltatás verhetetlen előnye, hogy mindhárom csomagja mellé korlátlan beszélgetést és SMS-t kínál. Viszont a legolcsóbb csomag 6000 forintnyi euró. A legdrágább csomagjuk 12 ezer forintosnak felel meg, ehhez képest a legdrágább magyarországi 19 900 forint – és ez utóbbiban feleannyi csak az internet.

Vodafone Romániában és itthon

Itt feltűnő, hogy a két szolgáltató Red alapcsomagja között 4200 forint különbség van. Cserébe mind a két cég korlátlanságot kínál, azonban a romániai verzióban háromszor több internet jár, valamint 250 nemzetközi perc, majdnem feleannyi pénzért.

A lap szerint ráadásul nemcsak a havidíjak olcsóbbak a kinti szolgáltatóknál, hanem nálunk hátrány az is, hogy az SMS-ek is kimaradtak a csomagokból.

Ha ennyi még nem volt elég, és kíváncsi, mit jelent a bűvös 20 eurós (6 ezer forintos) határ, milyen jelentős különbségeket rejt, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik