Pénzügy

Jól jöhet ez a bringa, ha kikapcsolják a villanyt

aramtermelo-kerekpar(960x640).jpg (kerékpár, áramtermelés)
aramtermelo-kerekpar(960x640).jpg (kerékpár, áramtermelés)

Wellness és reszicsökkentés egyben: az alsóörsi villanyszerelők megalkottak egy olyan szobakerékpárt, amelynek segítségével áramot lehet termelni. Sőt, azt is megmutatják, mások hogyan csinálhatják meg maguknak az ármatermelő járgányt.

A wellness és a rezsicsökkentés sajátos kombinációját dolgozták ki egy balatoni kistelepülésen. Az alsóörsi villanyszerelők megalkottak egy olyan szobakerékpárt, amelynek segítségével áramot lehet termelni. Pont annyit, amennyi elegendő ahhoz, hogy bekapcsoljunk egy rádiót, esetleg a sötétben világítsunk egy lámpával.

A “villanybringa” kitalálói olyan rászorulóknak szeretnének segíteni ezzel az ötlettel, akiknél gyakori eset, hogy a szolgáltatók kikapcsolják az áramot. Az ő számukra készül majd el az a video, amely bárki számára megmutatja, hogyan készíthet otthon ilyen rezsicsökkentésre is alkalmas járgányt.

A bringa egyenlőre “tesztvezetői” stádiumban van

Több egészségmegőrző eseményen is kikérik a lakosság véleményét a speciális járműről. Így például a villanybringa ott lesz Balatonalmádiban, április 11-én. A nyugdíjasok ingyenes vérnyomásmérés, koleszterinszűrés, stb. mellett, kipróbálhatják a rezsicsökkentő-járgányt. Ez tulajdonképpen egy speciális állapotfelmérésnek is tekinthető.

Az idősek mellett, a gyermekinkre is jó hatással lehet a szobakerékpár, főként akkor, ha család XBOX-játékát ezzel a speciális áramfejlesztővel üzemeltetjük – hangsúlyozzák az ötletgazdák. Amíg az egyik gyerek teker, a másik játszhat. A villanybringa a testmozgás mellett, megtanítja a kicsiket az együttműködés fontosságára – mondta Éskovács Péter, a Tekerj bele Te is!- akció egyik kitalálója.

Bárki megépíthetné magának

Semsei Sándor, a helyi turisztikai szervezet vezetője elmondta: Az ötlet nem új. a választások idején, egy falu polgármesetere egy hasonló megoldással kampányolt. De állítólag a gépet csak a választási szezon idején kaphatták meg a rászorulók. Mi most a gép “használati utasítását” közkinccsé szeretnénk tenni, hogy otthon bárki építhessen magának rezsi és súlycsökkentésre is alkalmas bringát. Mint monda:Aki unja a már a téli szobakerékpározást, azoknak érdemes klasszikus bringára váltaniuk.

A Balaton már tavasszal is számos olyan turisztikai látványossággal rendelkezik, amelyek az igazi kerékpározás híveinek nyújtanak kikapcsolódást. Gyakorlatilag erőnléti állapottól függetlenül, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb útvonalat. A Nyitott Balaton elnevezésű akció, közel 120 olyan, többnyire ingyenes rendezvényt kínál, amelyek többsége kerékpárral is megközelíthető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik