Pénzügy

Végre tényleg csődöt jelentett a Quaestor

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Majdnem egy hónapig húzta, de most kihirdették a Quaestor Financial Hrurira öncsődjét. Eddig mehettek a pénzek a cégen belül, mostantól nem.

“A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet (adós) 2015. március 19. napján csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be. A Fővárosi Ítélőtábla 2015. március 31-én kelt határozata alapján az adóst a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.”

Ezzel a megjegyzéssel jelent meg csütörtök délután a Cégközlönyben, hogy hosszú idő után befogadták a Quaestor Financial Hrurira öncsődkérelmét. 

Ez azt mutatja, hogy a Quaestor tényleg öncsődöt kért  március 19-én, de azt csak most fogadták el. Ez valószínűleg azért lehett, mert a bíróság hiánypótlást kért a cégtől. Az öncsődkérelmeket ugyanis egy nap alatt kivizsgálja és helybenhagyja a bíróság, és már másnap megjelenhetnek a Cégközlönyben. Ezután a bíróságnak még döntenie kell arról, hogy megáll-e az öncsődkérelem. 

Az Ideiglenes fizetési haladékról szóló szöveg azt jelenti, hogy a cégen most egyetlen hitelező sem tud külön behajtani adósságokat. Ez a kitétel 90 napig lehet érvényben, és azért került bele a csődtörvénybe, mert a csődbe ment adós a saját vagyona birtokában sikeresebben tárgyalhat a hitelezőivel. 

“A jogszabály előírja, hogy a fizetési haladék időtartama alatt az adóssal szemben sem beszedési megbízás, sem pénzkövetelés végrehajtása nem teljesíthető, de tilos a beszámítási igény érvényesítése és az egyes pénzügyi biztosítékok kielégítése is” – írja a Jogi Fórum. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik