Pénzügy

Nem elég vonzó a CSOK a bankoknak

csalad-jatek-hinta(210x140).jpg (család, játék, hinta)
csalad-jatek-hinta(210x140).jpg (család, játék, hinta)

Már megjelent a júliustól igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény kormányrendelete. Valószínűleg több olyan pénzintézet is lesz, ahol nem fogadják az ügyfélkérelmeket.

Bár nagy az ügyfélérdeklődés a már beharangozott, júliustól induló Családi Otthonteremtési Kedvezményre (CSOK), úgy tűnik, nem minden bank lát benne fantáziát.

A vg.hu cikke szerint azonban kevesebb helyen lehet majd igényelni a CSOK-ot, mint elődjét. Elérési gondok azonban nem várhatóak, mivel a nyolc nagybank közül öt (Erste, K&H, MKB, UniCreddit és OTP) szerepelnek az MNB listáján, csakúgy, mint az integrált takarékszövetkezetek – jegyzi meg a lap.

A CSOK

  • Lefaragja a ház árát

A kormányrendelet a napokban már megjelent, melynek értelmében új és használt lakásra illetve meglévő lakás felújítására is lehet igényelni a gyerekszámtól és energetikai besorolástól is függő vissza nem térítendő állami támogatást. Feltéve, hogy legfeljebb 350 ezer forintos a négyzetméterár. A CSOK kvázi a régi, igen népszerű szocpol utódja. A CSOK-ról bővebben itt és itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik