Pénzügy

Brókerbotrány: Százhalombatta csaknem 2 milliárd forintot bukott

Névértéken 1,9 milliárd forint hiányzik Százhalombatta önkormányzatának a bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-nél tárolt befektetéseiből – írja az Átlátszó blog.

„Az önkormányzat és a Hungária nyilvántartása között névértéken mintegy 1,9 Mrd Ft összegű eltérés mutatkozik” – tájékoztatta az Átlátszó blogot Százhalombatta város szóvivője.

A Pest megyei várost az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület (ÉSZKE) polgármestere, Vezér Mihály vezeti, a képviselőtestületben is az ÉSZKE adja a többséget öt képviselőjével, rajtuk kívül 3 fideszes, 1-1 jobbikos, DK-s és független városatya dolgozik a testületben.

A blognak a város szóvivője elmondta: a testület valamennyi értékpapír-vásárlást előzetesen jóváhagyott, kizárólag diszkont kincstárjegyeket és magyar államkötvényt vettek, portfoliókezelésre nem adtak megbízást. 1,6 milliárd forintnyi papírjukat meg is lelte a Hungária jegybanki felügyeleti biztosa. Az önkormányzat ügyfélszámláján lévő pénzekkel gyaníthatóan azonban „sajátjukként rendelkeztek”, legalábbis ezt tudták meg a százhalombattaiak a felügyeleti biztostól.

A város 2012 áprilisa óta fektette be szabad pénzeszközei egy részét a Hungáriánál, a céget több ajánlat közül választották ki, mint a legmagasabb hozamot kínálót – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik