Pénzügy

Rogán ráküldi a jegybankot a Lombardra

Rogán nyilatkozik (rogán antal, )
Rogán nyilatkozik (rogán antal, )

Teljes körű vizsgálat megindítására kérte a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a Lombard Lízing Zrt. ügyében a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kérését azzal indokolta, hogy szerinte a Lombard Lízing Zrt. nem tartja be a bankok elszámoltatásával kapcsolatos törvényt.

Mint hírt adtunk róla, a Magyar Nemzet kedden arról számolt be, hogy a Lombard megtagadta azoktól a magánszemély devizahitelesektől az elszámolást, akik haszongépjárművet vettek a hitelből. Apénzintézet szerint ugyanis az adósok e csoportja nem tartozik az elszámolási törvény hatálya alá, mivel nem minősülnek fogyasztónak.

A jogszabály pedig Rogán szerint egyértelmű: minden olyan autóhitelessel, aki magánszemélyként vette fel a hitelét, a Lombard Lízingnek is és minden más cégnek is el kell számolnia – magyarázta a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy “ebben nincs mérlegelési lehetőség”.

Sürgős vizsgálatot kért az MNB-től

Rogán Antal kérte az MNB-t az ezzel kapcsolatos sürgős vizsgálat lefolytatására, arra, hogy utasítsa a törvénysértés felfüggesztésére a Lombard Lízing Zrt.-t, a fennmaradó vitás esetekben pedig bírálja el az ügyfelek panaszait.
Kérte egyúttal azt is, hogy a jövő héten tájékoztassák az ügyben a parlament gazdasági bizottságát.

Lapunk még Rogán Antal bejelentése előtt érdeklődött az MNB-nél, vajon szerintük helyes-e a Lombard eljárása, és ha nem, indítanak-e vizsgálatot, de választ még ne mkaptunk. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik