Pénzügy

Újabb Quaestor-cégnél vetették be Orgován Bélát

Tarsoly (Tarsoly)
Tarsoly (Tarsoly)

A társaság tartozásai meghaladják a tízmilliárd forintot.

A Quaestor-csoport ingatlanait kezelő cég, a Quaestor Invest Kft. ügyvezetői székébe is Orgován Bélát ültették – írja a Napi.hu. A társaságot korábban Tarsolyné Rónaszéki Erika, a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba felesége vezette.

A cég olyan ingatlanbefektetésekben érdekelt többségi vagy kisebbségi tulajdonosként, mint az ETO Élményközpont Kft., a Győri ETO FC Labdarúgó Kft., a Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft. vagy a Tatai Diana Kft. A cégjegyzékben foglalt adatok szerint a Quaestor Invest fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A társaság nettó árbevétele 2011-ben még 2,47 milliárd forint volt, ami 2013-ban már 351 millióra apadt. 2012-ben 288, 2013-ban 72 milliós veszteséget könyvelt el a cég, tartozásai meghaladják a tízmilliárd forintot.

Korábban kitudódott, hogy Orgován Bélát nevezték ki a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatójává. A tápiósági férfi büntetett előéletű, a helyiek szerint élete nagy részében munkanélküli volt és középfokú végzettsége sincs. Miután kiderült, hogy belőle csináltak vezérigazgatót, Tarsoly Csaba a Quaestor-csoport fő tulajdonosaként közleményt adott ki, melyben azt írta, „hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő kinevezését” és úgy döntött, visszaveszi vezető tisztségeit annak érdekében, hogy „ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására”. Erre viszont nem kerülhetett sor, mert Tarsolyt vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik